ArxiuFolk: Base de dades de l'Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la URV

ArxiuFolk és la base de dades en línia de l’Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. L’Arxiu de Folklore és una unitat de recerca de la qual són responsables els professors Josep M. Pujol i Carme Oriol, i està gestionada pel tècnic de recerca Emili Samper. Va néixer com a conseqüència de l’activitat acadèmica duta a terme a la Universitat des que en el curs 1979-1980 van començar a impartir-se estudis d’etnopoètica i folklore a la llicenciatura de Filologia Catalana de la Facultat de Lletres de Tarragona.

L’Arxiu, el primer del seu gènere vinculat a una universitat catalana, va ser creat el 1994 gràcies a un ajut de la URV (URV94-GHI07). Compta amb documents gràfics, sonors i audiovisuals procedents, majoritàriament, d’entrevistes realitzades a les comarques meridionals del Principat de Catalunya.

El fons de l’Arxiu està format per uns 10.000 documents dels diversos gèneres etnopoètics (rondalles, llegendes, anècdotes, tradicions, acudits, costums, fraseologia, cançons, folklore no oral, etc.). Compta també amb monografies, miscel·lànies, fitxes fraseològiques, cintes de casset, cintes de vídeo i CD. A la base de dades ArxiuFolk es poden consultar en línia part d’aquests documents.

La creació d’ArxiuFolk s’emmarca dins l’activitat investigadora del Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana (GRILC), reconegut per la Generalitat de Catalunya (2009 SGR 644).

 

Contacte:
Arxiu de Folklore
Avinguda Catalunya, 35
43002 – Tarragona
034 977 559 780
folk@urv.cat

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència Creative Commons.